Wie is Marc

Even voorstellen: Marc Rutten
Ik ben geboren in 1967 in Nijmegen. Daar ook opgegroeid en na wat omzwervingen in Brabant weer terug bij mijn roots. Na jarenlang met veel plezier in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, heb ik mijzelf omgeschoold tot mediator. Ik heb een liefdevolle relatie en ben vader van een fantastische dochter.
Opleiding mediator
Hoe wordt je dan mediator? Om heel eerlijk te zijn, is dat niet zo moeilijk. Na een cursus van 8 dagen ben je mediator. Daarom zijn er veel en laat de kwaliteit soms te wensen over. Hoe wordt je dan een goede mediator? Ervaring opdoen, intervisies, jezelf blijven ontwikkelen door te blijven leren en studeren. Ik ben opgeleid tot controller. Daarnaast ben ik Mediation gaan volgen vanuit de verbindende communicatie (Non-Violent- Communication, Marshal Rosenberg). Ik heb een brede interesse in de Systeemtherapie en daar meerdere cursussen in gevolgd.
Ook heb ik de specialisatieopleiding gedaan tot familiemediator en volg ik een opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur. Zowel de ‘zachte’ als financiële en regelkant zijn dus goed vertegenwoordigd. Toch denk ik dat de belangrijkste factor talent is. Een echt goede mediator is doortastend en weet ook uit eigen ervaring te adviseren en coachen.

Waarom specialiseer ik mij in echtscheidingen?
Ik heb van dichtbij gezien wat een vechtscheiding doet met kinderen. Dat moet beter kunnen dacht ik! Mijn vaste baan als controller heb ik opgezegd. Ik ben opleidingen gaan volgen om me te bekwamen in het mediation vak en de beste mediator te worden van Nederland. Specialist op het gebied van scheidingen en/of waar de financiën complex zijn.
Ik ben open, eerlijk, direct en begeleid stellen op een mensgerichte manier naar de beste oplossing. Hierin ben ik creatief, snel en uiterst doelgericht. Naast mijn werk als mediator begeleid ik volwassenen voor-, tijdens- en na het scheidingsproces in mijn werk als coach. Zie hiervoor de website van Puur, praktijk met Mediation.
Wil je eens kennis maken? Neem dan gerust even contact met mij op.
Niet alleen scheidingen – Arbeidsmediation
Naast echtscheidingszaken, werk ik graag in Arbeidsmediations. Dit is ontstaan door mijn 25 jarige ervaring opgedaan binnen de diverse bedrijven waar ik heb gewerkt. Niet alleen zaken rondom werknemer/werkgever, maar ook internationale conflicten (tussen vestigingen) ben ik veelvuldig tegengekomen.
Ik ben nauw betrokken geweest bij exit-trajecten, reorganisaties, maar ook diverse re-integratieprojecten en groepsmediations. Alle even interessant.
Ook conflicten binnen de familiesfeer, het samengestelde gezin of rondom erfenissen begeleid ik.
Wil jij er ook echt uitkomen, wacht dan niet langer en neem de eerste stap! Ik help jullie met de rest.