Check-up

Jullie zijn alweer enige tijd gescheiden. Zijn alle afspraken die jullie hebben gemaakt nog steeds actueel? Voldoet alles nog aan jullie huidige wensen en behoeften? Of is jullie situatie in de tussentijd veranderd? Het is verstandig om met elkaar in gesprek te blijven en regelmatig de gemaakte afspraken te laten controleren. Daarom is er de check-up. De check-up is er voor jou en je ex-partner. Met deze service kunnen jullie een herberekening laten maken van de kinder- en partneralimentatie of een update maken van het ouderschapsplan. Klopt de zorgverdeling voor jullie kinderen nog steeds? Maar ook kijk ik samen met jullie naar de pensioenregeling en eventuele onverdeelde punten uit het convenant, zoals de woning en andere onverdeelde schulden.

Wat lopen we na?
– update ouderschapsplan
– herberekening kinderalimentatie
– herberekening partneralimentatie
– onverdeelde punten uit echtscheidingsconvenant
– pensioen
Willen jullie de afspraken, die gemaakt zijn tijdens de scheiding, nog eens laten keuren? Vraag dan deze Check-up aan. Zo weten jullie zeker dat alles weer voldoet aan de huidige wensen. Dat geeft rust en zekerheid!
Update ouderschapsplan
De scheiding is een tijd geleden afgerond en het ouderschapsplan is door jullie getoetst en beproefd in de praktijk. Het kan heel goed zijn dat wat op papier een goed plan leek voor jullie, na verloop van tijd niet werkt. Jullie levens zijn allemaal veranderd. Iedereen heeft op een andere manier de situatie een plaats gegeven en het leven opnieuw ingericht. De kinderen hebben hier ook hun plaats in gekregen.
Door de veranderde levens kan het heel goed zijn dat het ouderschapsplan gewijzigd dient te worden om het werkbaar te houden voor jullie. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een nieuwe partner al dan niet met kinderen of jullie kinderen die aangeven dat het voor hen niet werkt.
Jullie beleven wellicht de echtscheiding deels opnieuw. Je voelt je weer kwetsbaar en onzeker. Wat mag de andere partner wel en wat mag de andere partner niet. Een ouderschapsplan mag zelfs eenzijdig gewijzigd worden als de andere ex-partner iedere medewerking weigert.
Door op tijd een herziening van het ouderschapsplan te doen voorkomen jullie dat er onnodig strijd gevoerd gaat worden. Dit heeft alleen maar voordelen voor alle leden van jullie gezin en zeker voor de kinderen.
Iedereen kan bij me terecht voor een herziening van het ouderschapsplan ook als jullie het eerder elders op hebben laten maken. Het maakt niet uit of dit bij een advocaat of een collega mediator is gedaan.